FAQFAQ
SzukajSzukaj
RejestracjaRejestracja
ProfilProfil
ZalogujZaloguj

Patrioty
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ANGORA Strona Główna -> Polityka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
antomasz46

PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 10:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc Wilku! Coz to jest TV? Od lat jest związana z układem, ktory aktualnie rządzi. W tym temacie nic sie nie zmienilo odkąd powstała TV. Wolanie o abonament, rozlega sie w kazdym dniu, a co mamy w programie? Jedne powtorki, w publicznej! Natomiast ja oglądam tylko te programy, ktore nie są przerywane w trakcie emisji.Dlatego lubie mecze. Wnerwiają mnie odprawy dla zwalnianych redaktorow,podczas gdy nie ma kasy na zrealizowanie normalnych programow, ktore cos ze sobą niosą.Dobranocki, ktore zamiast bawic dzieci, to je straszą. Wiec dajmy sobie spokoj z TV (tv), bo zawsze będą podlegli rządzącym. Nie ma mowy o żadnej apolityczności tego tworu. Szczegolnie wkurza mnie J.Pospieszalski, ale i innym nic nie brakuje. Gadające głowy, tokują, jakby sie znali na wszystkim (przykład Szaranowicza). Facet, gdzie moze, tam jest i w programach sportowych i w "kawie, czy herbacie", w ogole "alfa i omega" TV (tv).Mozna by dlugo wymieniac tych wazeliniarzy, ale po co? Pozdrawiam!
canislupus

PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 6:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Antomasz-u" ,masz rację ,w TVP jest coraz więcej miernot .Ludzi będących na "partyjnym wikcie" .Teraz jest ogólno-narodowe pozwolenie na miernotę ,kiedyś była cenzura ,która wymuszała wysoce inteligentnego podejścia od twórców .Dlatego te powtórki ,filmów a nawet dobranocek .
PS.
Osłupiałem po dziesiejszej wypowiedzi Kaczyńskiego ,
który mówił o jakimś człowieku wybranym na Prezydęta ,pokazał jakim jest cynicznym i ordynarnym małym człowieczkiem !

Pozdrawiam .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
antomasz46

PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 7:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc Wilku. On (J.K.), jeszcze nie raz Cie zadziwi. Dla mnie jest to wywracanie "kota ogonem". Robi wszystko aby prawda nie wyszla na jaw. Bo a nuż sie okaze, kto jest winny tragedii.Moze to piloci, a moze przykaz lądowania, kto to wie i zadna komisja nie wyjasni do konca sprawy. Rozsmieszyl mnie "skubaniec" tym, ze o zadnej sprawie B.Blidy nie wiedzial, ze takiej sprawy nie ma! Wobec tego nie ma i sprawy smierci "Wielkiego Brata"! Druga sprawa, to wieszanie portretow Komorowskiego w instytucjach. Czyz to nie wazeliniarstwo i powrot do lat kiedy spoglądały na nas Bierut, Gomułka, Rokosowski i inni? To tez jest smiech na sali. Pozdrawiam!
canislupus

PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 9:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj "Antomasz-u" ,to wieszanie portretów ,to sam nie wiem co o tym myśleć .Raczej niezbyt udany pomysł , byłem w podstawówce i pamiętam Gomułkę i Cyrankiewicza , a teraz nie potrafię się do tego ustosunkować , aż głupio.
Złośliwy nie jestem , ale czekam na rewelacje w sprawie Pani Blidy kompromitujące działania PiS-owców i ich prezesa .
Pozdrawiam.
Powrót do góry
antomasz46

PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 10:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc Wilku! Jezeli chcemy sądzić wszystkich jedna miarą, to i PO-owcow nalezy skrytykowac. Ja naprawde nie naleze do zadnego ukladu, jest mi obojętne, kto bedzie przy władzy, oby ta władza byla sprawiedliwa dla wszystkich. Razi mnie kolesiostwo, uklady, koterie i dworskie kamaryle. Jestem gotow dac porzadzic prezydentowi i premierowi, ale niech robią to w sposob przejrzysty i zrozumiały dla wszystkich. Nie znosze "wazeliniarstwa", a takimjest wieszanie portretow. Przeciez ten pan jeszcze nic nie zrobił, oprocz pustych obiecanek, nie mielismy przykladu na korzystna dzialalnosc, ktory nawet bedac marszalkiem sejmu, ma tez swoje "grzeszki". Co do dzialalnosci wszelkiej masci komisji, to przypominaja mi one taki program p. Trojanowskiego, ktory wyciagal rozne rewelacje, nie wyjasniajac nic. Tak i oni nie sa w stanie nic wyjasnic, choc jestem za tym, by pociagnac do odpowiedzialnosci ludzi, winnych tego zdarzenia. Teraz nikt nic nie wie, taki "czeski film", nikt nic nie slyszal i nie bral w tym udzialu. Najlepszym przykladem dzialalnosci tych komisji, jest komisja "Rywina". Pozdrowienia.
canislupus

PostWysłany: Wto Sie 03, 2010 6:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj "Antomasz-u". Dzisiaj oglądałem transmisję o przenosinach krzyża ,coś takiego .Ludzie oszaleli ,obrońcy jak i przeciwnicy ,tak podzieleni zostaliśmy przez polityków ,że głowa mała .JK przegrywając wybory przeżył straszne rozczarowanie ,dlatego wprowadził politykę szczucia .Organy państwa przegrały z fanatykami i histerykami religijnymi, których wspierali politycy PiS.
Powrót do góry
antomasz46

PostWysłany: Wto Sie 03, 2010 9:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc Wilku! Ja tez to oglądałem i jestem zniesmaczony widokiem tych fanatykow religijnych, podczas gdy kosciol sam nawołuje do umiaru. Krzyz jest w tej chwili kartą przetargową i narzedziem do walki z PO. Moim zdaniem, miejsce krzyza jest w kosciele, gdzie nie bedzie narażony na bezczeszczenie i gdzie mozna go czcic. Fanatyzm jest grozny! Nie moze byc tak, ze garstka fanatykow, dyktuje wszystkim Polakom metody zachowan. Wyobraz sobie, ze podchodzisz do "obroncow" krzyza i usiłujesz im wytłumaczyc swoje racje. Bedziesz odsądzony od czci i wiary, obrzucony "mięsem" przez "prawdziwych" katolikow, bo osmielasz sie miec inne zdanie od nich.Niedawno miałem takiego maila od kolegi, gdzie t.zw. "katolik", używał takich przeklenstw, ze najprawdziwszy menel byłby dumny z takiego słownictwa. J.K. nie zaprzestanie swoich "podchodow", bo tym zyje, dla niego dzien bez draki, jest dniem straconym i faktycznie nam trzeba, aby ten pan nie wszedł po raz kolejny do parlamentu. Zapewne widziales co zrobiono z Najwyzszym Sądem, gdzie była ochrona? Wyroki powinny zapadac w ciszy i spokoju, a tam była presja na wyrok sądu. Jak sie zapatrujesz na podwyżkę WAT? Pozdrawiam!
canislupus

PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 8:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj ,oglądałem ,w głowie się nie mieści ,że naruszona zostaje powaga sądu i nikt nie reaguje .Najgorsze jest to ,że tych skandali dopuszczają się stronnicy i miłośnicy PiS-u i to oni czują się pokrzywdzeni . Tylko cyniczny ignorant może powiedzieć , że zwycięstwo Komorowskiego to nieporozumienie .Ten człowiek jest chory z nienawiści i zazdrości .Dosłownie zaczynają stawiać się ponad prawem .PO musi coś wymyśleć i to szubko .Stajemy się pośmiewiskiem w całej Europie .
Podwyżka mnie nie dziwi ,kolega jest ekonomistą i "wykrakał",nie będzie lekko , ale jakoś chyba damy radę .

Pozdrawiam.
Powrót do góry
antomasz46

PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 6:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak Wilku, PO musi cos z tym zrobic, bo tak dalej byc nie moze. Z podwyzkami troche zagrali nie "fair", ale to mozna zrozumiec, bo gdyby oglosili je przed wyborami, to wynik moglby byc niekorzystny. Nienawisc PiS do wszystkich, ktorzy myslą inaczej niz oni, jest niezmierzona i zaczyna to byc grozne! Jedyne wyjscie, to nie glosowac na nich w przyszlych wyborach parlamentarnych, co chyba tez jest niemozliwe, albowiem zawsze znajdzie sie banda oszołomów, popierajacych pisiorow. Pzdr.
canislupus

PostWysłany: Sro Sie 11, 2010 8:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj .Co powiesz o demonstracjach pod krzyżem .Moim zdaniem zgroza za pozwoleniem KK . Nie dziwią mnie pytania zadawane przez Palikota ,sam zadał bym pytanie -dlaczego Jarosław nie skłwda kwiatów na grobie brata tylko na "Warszawskim Bruku" ?
Zobaczysz będzie kłótnia o pomnik ,a potem o jego wygląd i na koniec o wielkość . Teatr z tematami zastępczymi .

Pozdrawiam .
Powrót do góry
antomasz46

PostWysłany: Czw Sie 12, 2010 11:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nic Ci Wilku nie powiem, bo moje zdanie juz znasz. Za swoje "zasługi", L.K. powinien miec tabliczke na mogile i tyle. Mogila przy tym powinna znajdowac sie na zwyklym cmentarzu. Oszolomow nie da sie przekonac, wiec proponuje, aby kazdy z nich postawil pomnik u siebie, przy swoim domu i co rano bil poklony z dala od ludzi.Jedyne wyjscie, to nie glosowac na PiS, aby wiecej nie mieszali w polityce.
canislupus

PostWysłany: Wto Sie 17, 2010 4:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj ! Masz rację nie głosować ,niech zostaną z elektoratem "Rydzyjka" .Część pewnie da sobie spokój z Jarosławem i nie będzie brała udziału w tym zamieszaniu .No projekt pomnika ostatnio zaprezentowany to z jakiegoś horroru , obelisk "napakowany ludzkimi rąkoma" .Bardziej przypomina hołd dla kanibali , brakuje tylko fontanny tryskającą krwią .Powinno się rozpędzić to "oszołomione" bractwo .

Pozdrawiam.
Powrót do góry
antomasz46

PostWysłany: Sro Sie 18, 2010 9:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Wilku! Rozpedzic bractwo? To dopiero by sie dzialo! Ja bym ich zostawil na miejscu i wziął głodem! Niech stoją do "usr...nej smierci". Jezeli nikt nie bedzie zwracał na nich uwagi, to rozejdą sie do domu. Bawi ich to, ze mogą zaistniec w TV, "mądrze sie wypowiedziec" i dopoki bedą ich pokazywac, to zadyma bedzie. Jak moze byc lepiej, jezeli w samym kosciele są rozne wypowiedzi, prymas swoje, Głódz swoje. Koscioł w ogole nie ma posłuchu wsrod wiernych. Dla nich ksiadz, to jest ksiezyna. Ta cała sekta ortodoksyjnych katolikow powinna znalezc swoje miejsce gdzies w Bieszczadach, gdzie mogą nastawiac tyle krzyzy, zeby były widoczne z satelity, dodac im Rydzyka i paru innych ksiezy-pedofili, w tym Paetza i nazwac miejscowosc Sodoma. Stajemy sie panstwem inkwizycyjnym, nie-katolicy nie mają już miejsca, słowo "tolerancja" mozna smiało wymazac z naszego słownika i jezeli rząd nie wezmie sie za tych fanatykow, to w przyszłosci, Polska bedzie 100% katolicka i nawet muzułmanie, aby nie dostac po ryju, przejdą na wiarę katolicką.
canislupus

PostWysłany: Pią Sie 20, 2010 11:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Popieram Cię Antomaszu w 200%-ach .
Witaj ,nadal otwarty pozostaje problem "wylęgu" pomników .Denerwujące jest to ,że garstka oszołomów mówi "tego chce naród" ,normalnie ręce poadają .Do tego dochodzi kolejny idiotyzm, Solidarność nie zaprosi Prezydęta bo go nie lubi ,przewodniczący związku wraz z kompanami walczą tylko o własne stołki i profity .
Martwi mnie ten dziwny sąd nad Palikotem , osobiście popieram jego tok myślenia , bo narazie to wszyscy z Jarosławem K. obchodzą się jak z jajkiem .Gość obnośi się ze swoim cierpieniem i wszystkich ma za nic .Powinien jak najszybciej dostać "kopa" lub "prztyczka" .

Pozdrawiam .
Powrót do góry
antomasz46

PostWysłany: Sob Sie 21, 2010 8:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc Wilku! Solidarnosc, jako taka, juz nie istnieje! Sniadek i reszta kompanii, podczepiają sie pod rozne akcje i myslą, ze to oni przewodzą. Za premierostwa J.K. w ogole nie zabierali głosu. Jest to juz towarzystwo wzajemnego popierania sie i walki o stołki. Za to jest inny problem! Opanowanie medii przez PiS. Prasa i TV powinny byc absolutnie niezalezne od partii, pisac to co jest dla nich niewygodne, a nie to, co podyktuje przewodniczący ugrupowania. Wiekszosc t.zw.dziennikarzy, lubi dobre obiadki i sute opłacane wierszowki, chociaz ostatnio zaskoczył mnie Ziemkiewicz, bo wystąpił przeciw Kaczynskiemu, a takim dobrym był "bałwochwalcą". Wazelina w mediach jest wszechobecna, po palcu do d..py wchodzą bez smarowania i to jest grozne! Cierpienia J.K. mało już kogo obchodzą. Jedynie Kurski i Macierewicz, oraz damskie przydupasy, o ktorych wiesz, a ja nie bede wymieniał. Myśle jednak, ze jezeli PiS przepadnie w wyborach, to i oni, odejdą zawiedzeni (nawiedzeni). Pozdrowienia!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ANGORA Strona Główna -> Polityka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

Skocz do: