FAQFAQ
SzukajSzukaj
RejestracjaRejestracja
ProfilProfil
ZalogujZaloguj

rydzyko-katolicy - zagrazajaca sekta

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ANGORA Strona Główna -> Salonowe burze Bohdana Gadomskiego
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
massagewarsaw

Skąd: http://massagethai.info kursy masazu tajskiego warszawa

PostWysłany: Nie Cze 11, 2006 11:41 am    Temat postu: rydzyko-katolicy - zagrazajaca sekta Odpowiedz z cytatem

Na wprost Ogródka Jordanowskiego w Brzesku, koło sławnej „księdzowej stodoły”, zaczepił mnie kiedyś niepozorny jegomość.

– Bardzo pana, na chwilkę, przepraszam – uśmiechnął się przymilnie.

Spojrzałem nań podejrzliwie, bo czasy mamy, cholera, niepewne i różne indywidua po świecie się pałętają.

– Pan pracuje, czy może jeszcze się uczy? – gość szczerzył już zęby od ucha do ucha. „Acha, jakiś ankieter” – pomyślałem sobie.

– Pracuję. I właśnie śpieszę do pracy – odpowiedziałem zgodnie z prawdą.

– Och, to wspaniale, że pan pracuje! – uradował się jeszcze bardziej jegomość. („Ech, pewnie akwizytor...” przeszło mi przez głowę).

– Bo wie pan – jegomość uśmiechał się już tak szeroko, że jeszcze chwila, a odleciałaby mu głowa – wie pan... KOSCIOL RYDZYKO-KATOLICKI SIE KLANIA!

– Przepraszam, kto? – spytałem, bo ulica Uczestników Ruchu Oporu okresowo była ruchliwa i sądziłem żem się przesłyszał.

– No, wie pan, kosciol rydzyko-katolicki – mój rozmówca nadal suszył swą klawiaturę.

– Panie, z sektami to ja... Nie, dziękuję bardzo! – wykrztusiłem nieskładnie, bo mi słów ze złości zabrakło (czasem tak bywa).

– Ależ ja nie jestem sekta! – próbował oświecać mnie adept duchowości torunskiej.

– Jest pan! – warknąłem, podążając w swoją stronę. Naprawdę śpieszyło mi się do roboty, tylko, że przez całą drogę plułem sobie w brodę: toć w rzeczonej „księdzowej stodole” zlokalizowane są i świetlica parafialna, i punkt katechetyczny. Stale przewalają się tam tłumy dzieciaków, a ja, skończony niedołęga! – zostawiłem je na łasce sekciarza. A jak on teraz, po niepowodzeniu z dorosłym, zacznie „nawracać” maluchów? Zadzwonilem z pracy do kumpli, coby wyskoczyli pod „księdzową stodołę” i wyperswadowali panu Muchomorowi misjonarstwo. Ruszyli zaraz ochotnie, ale faceta już nie zastali.

Długo zastanawiałem się co można przedsięwziąść na przyszłośś. Wyszlo mi, że poza profilaktyką – uświadamianiem dzieciom i dorosłym zagrożenia ze strony sekt – nie da się zrobić wiele.

Mam wprawdzie nadzieję, że nie wróci już – wcale nieodlegly okres, gdy w pewnych instytucjach Brzeska, opłacanych przecie z podatków głównie katolików, panoszyli się przedstawiciele tej czy innej „wspolnoty religijnej”, wywrzaskujący hasełka w rodzaju: „TRADYCJA ZYDOWSKA ZOSTANIE Z TEGO MIASTA WYRZUCONA!” Ale, z drugiej strony, kiedy już sekciarstwo rozpocznie penetrację na terenie neutralnym – ot, choćby na ulicy – to póki nie złamie prawa, palcem go ruszyć nie wolno. I tak z pewnością jeszcze mi się oberwie – od osób, prawda, „oświeconych” (jak ktoś powiedział ślicznie: „ZIACYCH TOLERANCJA) – żem się z panem Muchomorem ekumenicznie nie wyściskał, i jeszcze za to, że sektę nazywam SEKTA , a nie „nowym ruchem religijnym”, a więc pewnikiem za Świętą Inkwizycją tęsknię i rzewnie muszę wzdychać (ano, niekiedy zdarza mi się westchnąć).

Teraz już mówię poważnie: dopóki sekciarze kogoś nie zarżną (jak zrobili to członkowie obrony nienarodzonego zycia w USA), względnie nie nakłonią do samobójstwa (były już setki ofiar), lub nie porwą dziecka do sierocinca siostr urszulanek (a trudno tu kogoś złapać za rękę, szczegolnie jesli dziecko zostalo szybko sprzedane), albo nie zrobią czegoś równie podłego – dotąd są w świetle przepisów, nietykalni. Kiedyś nie było takich problemów (były inne).

Polska słynęła jako kraina bez stosów i bez religijnych wojen. Po pierwsze, panowała u nas, rzadka w ówczesnej Europie, TOLERANCJA religijna, której nikt rozsądny nie mylił jednak z AKCEPTACJA. Szlachcic katolik i szlachcic kalwinista byli równi, jako obywatele, wobec prawa. Ale próby równouprawnienia religii traktowane były zawsze w REGNUM ORTHODOXUM jako bluznierstwo. Po wtóre, ta dobroduszna brać sarmacka miała pewien ciekawy obyczaj. Gdy ksiądz czytał w kościele Ewangelię, oni wtedy dobywali szabel – na znak gotowości obrony prawdziwej Wiary. Owa gotowość, w połączeniu z rzeczywistą tolerancją, wpływała niezwykle kojąco na najbardziej fanatycznych innowierców.

Cóż... Czasy, niestety, karleją.

Andrzej Solak,
„Forum samorządowe” (pismo Urzędu Miejskiego w Brzesku)
Amant Wszech Czasów

PostWysłany: Pon Paź 09, 2006 6:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To niezupełnie ten dział Razz .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
massagewarsaw

PostWysłany: Sro Paź 18, 2006 5:33 pm    Temat postu: http://massagelondon.org Massage Therapy London thai salon Odpowiedz z cytatem

fakt, to byla uliczna burza w Brzesku a nie w salonie Warszawie
Aśka
Gość

PostWysłany: Sob Lut 03, 2007 9:17 am    Temat postu: Naruszenie praw autorskich Odpowiedz z cytatem

Pan Messagewarsaw naruszył chyba czyjeś prawa autorskie. Oryginalny artykuł znalazłam tu: http://www.omkara.pl/komentarze/s_zagrozenia.html

Messagewarsaw pozmieniał sektę Hare Kriszna na kościół rydzyko-katolicki, satanistów na obrońców życia i urszulanki itd.
Może miało być dowcipne, a jest żalosne. Poza tym to przestępstwo.
Powrót do góry
massagewarsaw

PostWysłany: Wto Lut 06, 2007 10:22 pm    Temat postu: http://massagelondon.org Massage Therapy London thai salon Odpowiedz z cytatem

pastisz polityczny jest stary jak swiat.

a niech autor tego paszkwilu broni sie sam - przeciez nie pisal tego jako dowcip tylko calkiem na serio. Zalosne to jest
twojmasazysta pl

PostWysłany: Pon Lut 11, 2008 7:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ten użytkownik massagewarsaw działa tak od dawna i wiem na pewno, że toczy się przeciwko niemu postępowanie w sądzie. Na innych forach naruszył prywatność wielu osób, w tym moją.Spotkaliśmy się wszyscy i zdecydowaliśmy walczyć z tym krnąbrnym człowiekiem który wszystkich, którzy nie zgodzili się na uczestnictwo w kursie masażu tajskiego bezczelnie opisał na forach internetowych. Na szczęście prawo jest po naszej stronie.
Ciekawe co na to moderatorzy serwisu?
Powrót do góry
zazula

PostWysłany: Sob Mar 20, 2010 10:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To może ja-trochę inaczej...mamy tu w Głogowie na osiedlu Piastów II kościół w którym przechowywani są dwaj pedofile-ks.Tadeusz i ks.Marek...otóż pewnego dnia późnym wieczorem naszła mnie ochota na piwo...do baru przechodziłem obok kościoła...i nagle przede mną pojawił się wysoki mężczyzna w czarnym płaszczu...zbliżając się do niego-zagadnąłem z głupia frant..."no prezydent Rybka postarał się i zrobił plac przed kościołem"...na to ten gościu(któryś z tych dwóch pedofilów)-jaki Rybka?jaki Rybka?...a ja mu na to-a co może ksiądz proboszcz??...co przegrał w Poznaniu w kasynie 93 tys.złotych na blachę na kościół??..........do dzisiaj z przyjemnością wspominam-jak wtedy uciekał w ciemnośc...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ANGORA Strona Główna -> Salonowe burze Bohdana Gadomskiego Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: